Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Pekmezli un helvası nasıl yapılır? Çıtır helva Tarifi

Admin Admin
08 Kas 2021
494 görüntülenme
Pekmezli un helvası nasıl yapılır? Çıtır helva Tarifi

Meşhur Denizli tatlılarından biri de Pekmezli un helvasıdır. Kolay tarifi ve her evde bulunabilecek malzemeleriyle Pekmezli un helvası Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzeti. Peki Pekmezli un helvası nasıl yapılır? Pekmezli un helvası Tarifi ve hazırlanışı nasıl olmalı? Pekmezli un helvası için hangi malzemeler gerekli? Detaylar haberimizde...

Denizli ve Ege mutfağının meşhur tatlılarından olan Pekmezli un helvası, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm ege bölgesine yayılan Denizli Pekmezli un helvası tarifi araştırılıyor. Pekmezli un helvası için hangi malzemeler gerekli? Pekmezli un helvası nasıl yapılır? 
 

GEREKLİ MALZEMELER:

·        1 su bardağı yağ

·        2 su bardağı un

·        1 su bardağı pekmez

·        1 çay bardağı dövülmüş ceviz.

HAZIRLANIŞI:

Yağ bir tavada kızdırılır. Un üzerine eklenerek tamamen pembeleşinceye kadar kavrulur. Tava ocaktan alınarak, üzerine yavaş yavaş pekmez ilave edilir ve tamamen içinde dağılıncaya kadar karıştırılır. Hazırlanan karışım küçük küçük parçalara ayrılarak şekillendirilir. Üzerine ceviz kırıntıları ekilerek servise hazır hale gelir.

SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap