Denizli ve Ege mutfağının meşhur tatlılarından olan Pekmezli un helvası, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm ege bölgesine yayılan Denizli Pekmezli un helvası tarifi araştırılıyor. Pekmezli un helvası için hangi malzemeler gerekli? Pekmezli un helvası nasıl yapılır?
GEREKLİ MALZEMELER:
· 1 su bardağı yağ
· 2 su bardağı un
· 1 su bardağı pekmez
· 1 çay bardağı dövülmüş ceviz.
HAZIRLANIŞI:
Yağ bir tavada kızdırılır. Un üzerine eklenerek tamamen pembeleşinceye kadar kavrulur. Tava ocaktan alınarak, üzerine yavaş yavaş pekmez ilave edilir ve tamamen içinde dağılıncaya kadar karıştırılır. Hazırlanan karışım küçük küçük parçalara ayrılarak şekillendirilir. Üzerine ceviz kırıntıları ekilerek servise hazır hale gelir.
SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır.