Denizli usulü Patlıcan Kapama nasıl yapılır? Patlıcan Kapama Tarifi

Meşhur Denizli yemeklerinden Patlıcan Kapama, Ege Bölgesi'nin öne çıkan lezzetlerinden biri. Patlıcan Kapama, Ege ve Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzeti haline gelmiş durumda. Peki Patlıcan...

Denizli ve Ege mutfaklarının meşhur yemeklerinden Patlıcan Kapama, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm yurda yayılan Denizli Patlıcan Kapama tarifi özellikle ev hanımlarında araştırılıyor. Patlıcan Kapama için hangi malzemeler gerekli? Patlıcan Kapama nasıl yapılır? 

GEREKLİ MALZEMELER

4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
500 g kuşbaşı et
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı Tatköy Biber Salçası
4 yemek kaşığı Tat Domates Rendesi
2 adet patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kızartmak için sıvı yağ


PATLICAN KAPAMA HAZIRLANIŞI

Tencere ocağa alarak ısıtalır. Daha sonra kuşbaşı etleri ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak pişirilir.
Suyunu çeken etlere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, doğranmiş biberler, kuru soğan ve biber salçası ilave edilerek karıştırılır.
Tencerenin kapağını kapatılarak biberler ve soğanı yumuşayana kadar kavurulur.
Daha sonra ocaktan alınır.
Patlıcanlar çizgili soyularak ince şe...

Patlıcan Kapama Patlıcan Kapama nasıl yapılır