Türk Mutfağı Haftası Denizli'de Coşkuyla Kutlandı
21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, Denizli'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Akköy Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki programa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun başta olmak üzere birçok önemli isim katıldı. Pamukkale Üniversitesi'nin araştırmasına göre Denizli mutfağında 264 farklı yemek çeşidi bulunduğu açıklandı.
Denizli'nin Gastronomi Zenginliği Gözler Önüne Serildi
Etkinlikte Denizli'nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel yemekleri tanıtıldı. Denizli Lokantacılar Odası tarafından hazırlanan dev tahinli pide, ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Oda Başkanı Osman Üçgül, bu rekorla Denizli'nin adını duyurmaktan gurur duyduklarını belirtti.
"Denizli Tahinli Pidenin Ana Vatanı"
Osman Üçgül, daha önce 6 metre 40 santim ile Aydın'ın Karacasu ilçesine ait olan rekoru, 12 metre 30 santim ile Denizli'ye taşıdıklarını vurguladı. "Denizli tahinli pidenin ana vatanı" diyen Üçgül, Guinness Dünya Rekorları'na başvuracaklarını da sözlerine ekledi.