Denizli usulü Gül tatlısı, Denizli'nin öne çıkan tatlılarından biri. Her evde bulunan malzemelerle yapılan ve kolay tarifiyle Denizli mutfağının meşhur yemeklerinden olan Gül Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gül tatlısı tarifi...
GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
½ paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Limonun ¼ suyu
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağ, yoğurt, irmik, yumurta, margarin ve sirke derin bir kapta karıştırılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Çay bardağı ile 5-6 daire kesilir ve üst üste konur. Hafifçe yuvarlanır ve ikiye kesilir. Üzerine fındık veya fıstık konur. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Su ve şeker ile şerbeti pişirilir. Tatlı sıcak, şerbet ılıkken üzerine dökülür.